Nem szépül meg a siklósi vár?

Nem szerepel a kormány várprogramjában Siklós, és ez nem jelent jót, ugyanis csak a listán szereplő harminckét várat és kastélyt újítják fel a 2020-ig tartó ciklusban – írja a Bama.hu.

hirdetés

A várak EU-s forrásból újulnak majd meg, de úgy látszik a Siklósi vár kimarad a szórásból. A Nemzeti Várprogram listán ugyanis nem szerepel.

A siklósi önkormányzat ezért levelet írt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, valamint Bánki Erik, Hargitai János és Tiffán Zsolt baranyai országgyűlési képviselőknek, hogy a várat utólag vegyék fel a felújítandók közé.

Azt hangsúlyozta, hogy a vár nem az önkormányzat tulajdona, csupán ők kezelik, üzemeltetik, ezzel együtt magukénak érzik, ezért is minden lehetőséget megragadtak azért, hogy a várat fejlesszék, most pedig nagy szükség lenne a vár további renoválására.

Mojzes Tamás, a Fidesz siklósi képviselőcsoportja nevében azt mondta, természetesen ők is a vár további fejlesztésének támogatói, de csak a fenntartható fejlesztések pártján állnak, amik kizárólag jól átgondolt, a működtetéssel is összefüggő világos koncepción alapulhatnak – olvasható a cikkben.