Nincs pénz egészséges ételekre

Egészséges élelmiszerekre nincs pénzünk, de cigarettára még mindig sokat költünk egy most megjelent magyar, a lakosság életmódját vizsgáló tanulmány szerint – írja az Origo.

hirdetés

Az MSD Pharma Hungary megrendelésére készült a reprezentatív tanulmány, ami többek között beszámol arról is, hogy a magyar lakosság kétharmada szinte sosem sportol, 40 százalékuk szerint pedig egy kis súlyfelesleg még nem okozhat egészségügyi problémákat.

A lakosság fele ugyan naponta fogyaszt szinten zöldséget és gyümölcsöt, kétharmadának saját bevallása szerint nincs elég pénze egészséges ételekre.

Ennek ellenére az emberek 37%-as rendszeresen költ cigarettára. A legnagyobb arányban egyébként a fiatalok (43%) füstölnek, de az életkor mellett az iskolázottság is befolyásoló tényező: csaknem kétszer annyi alapfokú végzettségű cigarettázik, mint diplomás. A dohányosok több mint fele nem aggódik a következmények miatt.

A magyar lakosság 2/3-a feltétel nélkül megbízik az orvosokban, ennek ellenére sok nő titkolózik nőgyógyásza előtt, és nem is járnak el rendszeresen konzultációkra.

  • Benga

    Kit érdekelnek az egészséges ételek? Magyarok vagyunk: vedelünk és zabálunk, amíg bele nem döglünk! Így szép az élet!