Ő az igazi pécsi Mikulás

Bár az ünnepek előtt eléggé elfoglalt a Mikulás, de a Pécsi Újságnak mégis sikerült elcsípnie, amikor éppen a pécsi belvárosban sétálgatott, hogy szemügyre vegye a hangulatos adventi vásárt és az épp arra sétáló pécsieket.

A lap munkatársának sikerült elkapnia a pécsi Mikulást egy percre, és elmondott magáról néhány dolgot, például azt, hogy felszedett egy pár kilót és azt is, hogy Pécset kifejezetten kedveli és rendszeresen látogatja a várost.

Szerette volna felmérni a pécsi terepet, ezért sétálgatott egy kicsit a városban. Körülbelül 600 éve már, hogy bejárja az egész világot, s ajándékokkal a zsákjában igyekszik beférni a kéményekbe, hogy senki se maradjon meglepetés nélkül december hatodikán.

Ezek mellett elmondta azt is a Pécsi Újságnak, hogy nagyon sok levelet és rajzot kap a pécsi gyerekektől, amiket lappföldi irodájában több évre visszamenőleg nagy szeretettel őriz segítőivel.

Idén Japánban kezd a társaság, majd kelet felé veszik az irányt a szánnal, Pécsre pedig december 6-án, délután 2-3 óra felé érkeznek vissza. A Széchenyi téren találkozhatnak a gyerekek a Mikulással és barátaival, akik már nagyon készülnek az alkalomra – írja az oldal.