Ők vállalják másságukat

A Budapest Pride alkalmából az Index összegyűjtötte a legemlékezetesebb magyar coming-outokat, vagyis azon közszereplőket, hírességeket, akik nyíltan vállalják homoszexualitásukat.

hirdetés

Lakner Zoltán, poltikai elemző, Szabó Kristóf, humorista, Alföldi Róbert, színész-rendező, Kulka János, színész – csak néhány ismert magyar azok közül, akik nem szégyellik másságukat.

A cikk tőlük vett idézeteket gyűjtött össze, Nádasdy Ádám például így vélekedik:

“Tudja, húsz évig egy pszichoanalitikussal éltem együtt, de ő diszkrét emberként nem akarta nagy dobra verni hovatartozásunkat. Sajnos néhány éve meghalt; a mostani élettársammal úgy gondoljuk, hogy vannak olyan helyzetek, amelyekben meg kell szólalni. Elvégre a magyar parlament törvénybe iktatta az egyneműek együttélésének jogát, az anyakönyvvezetők minden rosszalló gesztus nélkül összeadják a párokat. Ne higgyük már azt, hogy a csőcselék dönthet az ország sorsáról!”

Az idén június 27. és július 6. között rendezik meg az LMBTQ közösség hagyományos fesztiválját, a 19. Budapest Pride-ot, az ehhez kapcsolódó felvonulást pedig július 5-én, szombat délután Budapest belvárosában. A menet a Kossuth Lajos térről az Andrássy úton a Városligetbe vonul.