Öngyilkosságok, zaklatás, diszkrimináció uralkodik Soros világjobbító szervezetében

Tavaly külső vizsgálatot rendeltek el az Amnesty Internationalben, miután a szervezet két munkatársa öngyilkos lett. A jelentés többek között azt állapította meg, hogy zaklatások, nyilvános megszégyenítések és diszkrimináció jellemzi Soros György szervezetének mindennapjait – írja a Sorost egyébként támogató Guardian leleplező cikkére hivatkozó Origo.

Mindennaposak a zaklatások, a nyilvános megaláztatások, a diszkrimináció és egyéb hatalmi visszaélések Soros György szervezeténél, az Amnesty Internationalnél, derült ki a Sorost támogató balliberális Guardian leleplező cikkéből.

Tavaly a szervezet két munkatársa is öngyilkos lett. Gaëtan Mootoo halála előtt stresszről és túlórákról panaszkodott, nem egész két hónappal pedig Rosalind McGregor, a szervezet egyik gyakornoka otthonában végzett magával. Soros szervezete megpróbálta eltussolni az öngyilkosságokat. A KonTerra Group által végzett és pszichológusok által vezetett – 475 dolgozóval készített interjúk alapján készült – vizsgálat eredményei szerint az Amnesty International londoni központjában rendszeresen alázták és zaklatták a munkatársakat, akiket még nemi és faji alapon is diszkrimináltak.

„Sz*r vagy! Fel kéne mondanod! Ha nem teszed, nyomorúságos életed lesz!”
– ilyen beszélgetések hangzottak el Soros szervezetében, idézett a jelentés néhány rendszeresen elhangzó fenyegetést.

A jelentéstevők arra a konklúzióra jutottak, hogy a szervezet nem dolgozhat hitelesen azért, hogy jobbá tegye a világot, ha a szervezeti kultúráját a titkolózás, a bizalmatlanság, a nepotizmus és a hatalommal való visszaélés jellemzi – írja az Origo.

Az intézmény főtitkára a jelentést olvasva kijelentette, hogy márciusig változtatni fog a helyzeten.

További információk az ügyről itt olvashatók.

 

Hirdetés