Orbán hátizsákja a múzeumban

Orbán hátizsákja

hirdetés

Vadonatúj brazil modellre cserélte 2006-ban beszerzett s azóta a fél világon körbehordott hátizsákját Orbán Viktor (50) miniszterelnök – írja a Blikk.hu.

– A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményük részére személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik – mondta a Blikknek a kormányfő egyik közeli munkatársa.

– A hátizsákot rövidesen átveszi a múzeum, amely már korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat. Orbán Viktortól ez lesz az első – mondta el a Blikk érdeklődésére Gál Vilmos főmuzeológus. Az, hogy pontosan mikortól és hol lesz kiállítva, arról később döntenek.

A hátizsákot egyébként többször látni lehetett a Blikkben. – Eredetileg a fiamé volt a hátizsák. Egyszer kölcsönkértem, megszerettem, mert minden elfér benne. Végül nálam is maradt – mondta annak idején lapunknak Orbán Viktor.

Ez az új zsák!
Ez az új zsák!

Az új táskáról Orbán Viktor feltett egy fényképet csütörtökön a Facebook-oldalára „Új ciklushoz új táska dukál” címmel. Mint megtudtuk, nem ajándékba kapta, hanem maga rendelte Brazíliából. A táska valóban a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság egyik hivatalos terméke, 65 brazil realba, azaz körülbelül 6500 magyar forintba került, amelyet saját zsebből fizetett.

Fotók: Blikk