Orbán “lehülyézte” Kerényit

Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag szénné égette Kerényi Imre rendezőt a Magyar Krónika alakuló szerkesztőségi ülésén – írja a Pesti Srácok.hu.

Emlékezetes, hogy Kerényi, illetve a másik alapító, Bencsik Gábor a lap elindulásáról már kész tényként írt a Balog Zoltán minisztertől (akinek a nevét egyébként tévesen h-val írta az exszíniigazgató) a városvédő Ráday Mihályig száz reménybeli szerzőnek kiküldött körlevelében. Még az oldalbeosztásokat, fotóméreteket is rögzítették és lefektették, hogy a Magyar Krónika kizárólag pozitív, nemzetépítő híreket és publicisztikákat tartalmaz majd. A szerzőknek egyben mesés, cikkenként 50-200 ezer forintos honoráriumot ígért.

Kerényi Imre
Szénné égették Kerényit – Lefújták a Magyar Krónikát

Ehhez képest a Pesti Srácok.hu információi szerint Orbán Viktor az alakuló szerkesztőségi ülésen, a Magyar Demokrata székházában leszögezte a jelenlévőknek, hogy egyetlen fillér közpénzhez sem juthat a kezdeményezés, Kerényi körlevelét pedig gyerekesnek és nevetségesnek minősítette. Furcsállta azt is, hogy a hatalmas veszteséggel csődbe vitt Nagyítás című konzervatív hetilap több vezetőjének is szerepet szántak a Magyar Krónikában. Orbán azt tanácsolta, hogy a választásokig egyáltalán ne is foglalkozzanak a lap tervével.

A lap úgy tudja, Kerényi megpróbálta megvédeni az ötletét, ám válaszul több meghívottól, köztük Czakó Gábor írótól, Kondor Katalin műsorvezetőtől és Zárug Péter Farkas politológustól megsemmisítő kritikát kapott. Ezt követően a meghívottak már nem is a Magyar Krónikáról, hanem aktuális közéleti kérdésekről beszélgettek tovább a miniszterelnökkel.

Hirdetés

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. a igazi a emberek kell hogy hiddjenek az igazi emerekből alászállós fennkölt sfelfelé is eggyre enkább essz méneknek kiik is a turuli igazságott fennyen hirdessék es min t mind mik igazok itten. vedjétekk mán észre gázok és gazok tikk semmikse vaygtok az turulbul jövetett nélküle ki ess müeket gyütt mán réguta vártuk ess megvátanyi kerényissel együtt es tennny hogy es kell vallósi gazságot mondanyi őszintéssen hogy is 15 milliónyak szksége van őreály ki es ezen egaz fődi mennnyország mi iss itten valékozzik nékijünk ss bennünk haladva tova es örökkön örkk i gazságba doháni privátius bótok által es lábizmainkerőstendfolkstadionnink által es igen igaz közpénzüekből es. mert higglyétekkel bencsikk ess igazokat kapirgát azon régebbi folkresspublikába abourgoáe lapjába.

  2. Előre orbánisták, védjük meg a Magyar Krónikát a bukott balodaltól! Jogunk van a sikereink ünnepléséhez, éljen a párt, éljen a Nemzeti Együttműködés Rendszere!

  3. Meg kell védenem Magdikát, minden szava aranyat ér. Magyarország Orbán Viktorral a boldogság és jólét paradicsomi állapotába jutott.. A hálás lakosság jogos óhaja, hogy ezzel a szép lappal megünnepeljük világraszóló sikereinket. Kerényi művész úr valószínűleg félreérthetően fogalmazott, a jó szándék azonban vitathatatlan. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű munkát fog végezni, ahogy annak idején színházigazgatóként is gyönyörű május elsejéket rendezett.

  4. Magdika drága!

    A békemenet inkább a Nemzeti trafikokat védje meg a rablóktól!
    Jobban járnánk.

  5. Alávaló gyurcsányista hazugság minden, amit a Magyar Krónikáról írnak. A dolgozó népnek igenis szüksége van erre a forradalmi magazinra, hogy mindenki megismerhesse a magyar csodát és a rezsicsökkentést! Ha kell, a következő Békemenet megvédi a magyar utcákon a Magyar Krónikát is a hazaáruló baloldaltól! Köszönjök Orbán Viktornak és Kerényi Imrének ezt a gyönyörű kezdeményezést!

  6. Na végre,hogy jutott egy kis ideje erre is!Volna még mit és kit gatyábarázni!

Comments are closed.