Orbán nem vitatkozik

A Fidesz szerint nincs komolyan vehető baloldali jelölt, akivel érdemes lenne vitatkozni – jelentették be vasárnap.

hirdetés

Március 15-én a Jobbik rendezvényén Vona Gábor, az ellenzéki összefogás tüntetésén pedig Mesterházy Attila mondta el, hogy miniszterelnök-jelölti vitára hívja ki Orbán Viktort.

A Fidesz vasárnap közleményt adott ki arról, hogy ugyan szerintük is a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták, de úgy látják, hogy nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn – számol be az Origo.

Az Index azt írta, a Fidesz a közleményét ugyan azzal kezdi, hogy a vita hozzátartozik a demokrácia lényegéhez, de hamar lehűti a kedélyeket. Vita azért nem lesz, mert:

  • Máig nem tudják, hogy ki a baloldal valódi vezetője: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon.
  • Máig nem tudják, hogy mit és mikor tudtak a baloldal vezetői Simon Gábor MSZP alelnök százmillióiról, mert nem hajlandóak elmondani.
  • Azt tudják, hogy egymással többet vitatkoznak, mint politikai ellenfeleikkel.
  • Azt tudják, hogy szeretik megváltoztatni kéthetente a saját nevüket.
  • Azt tudják, hogy egymást a gázrezsóra ültetnék fel, viszont ezek nem elegendőek kormányképes alternatívának!

Schiffer András a vita elutasításával nagyjából egyidőben tartott sajtótájékoztatóján vitára hívta ki a parlamenti pártok listavezetőit. Az LMP frakcióvezetője azt kérte, szerda estig jelezzék, akarnak-e vitázni – közli az Index..