Mérget keverhetett kollégái italába egy pécsi ápolónő!

Megmérgezhette kollégáit egy pécsi ápolónő, aki a gyanú szerint társai poharaiba keverte az anyagot – írja a Hirado.hu.

hirdetés

A lap szerint többen is rosszul lettek a mérgező anyagtól, és orvosi ellátásra is szorultak. Az ápolónőt a rendőrök őrizetbe vették, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A 30 éves nő több esetben az osztályán dolgozó kollégái kávéjába vagy teájába keverte a mérgező hatású anyagokat.

Az ápolónőt a rendőrök őrizetbe vették, az ügyészség pedig a bizonyítékok eltüntetése, a tanúk befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A bíróság megalapozottnak találta a nővel szembeni gyanút, azonban vele szemben elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, a letartóztatási indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd, várhatóan két héten belül.

Péntek délután az egyetem közleményt adott ki az ügyben, ebben arról tájékoztattak, hogy a Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban a munkatársak körében több váratlan rosszullét alakult ki. A Klinikai Központ és az érintett klinika vezetése annak érdekében, hogy mielőbb megszüntessék ezt a jelenséget, haladéktalanul vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat eredménye alapján a Klinikai Központ elnöke tett feljelentést. A  gyanúsítottat napokon belül elfogták.