Dárdai menti meg a válogatottat?

Egyre nő az esélye annak, hogy a labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem várja meg az októberi Európa-bajnoki-selejtezőket, hanem már előtte leváltja a jelenlegi szövetségi kapitányt, Pintér Attilát (48). Ifjabb Dárdai Pál, az egykori pécsi, majd Herthás focista neve merült fel – írja a Blikk.hu.

hirdetés

A bulvárlap online kiadása emlékeztet rá: Pintérrel a cspat első tétmérkőzésén, hazai pályán kapott ki 2-1-re az esélytelennek titulált, idegenben négy éve nyeretlen Észak-Írországtól, s nem túlzás, össztűz zúdult a trénerre.

Kifogásolják viselkedését, együttese játékát, taktikáját és többek között azt is, hogy nem számít a korábban a hazai edzőket bíráló Szalai Ádámra (26), a német Hoffenheim támadójára.

A Blikk úgy tudja, az MLSZ vezetőiben komolyan felvetődött a csere a kispadon, kedd este éppen e témában kérték ki a szakma képviselőinek véleményét kapitányügyben, a megkérdezettek pedig egyértelműen fogalmaztak.

– Az edzők az utóbbi hetek-hónapok ügyei és döntései alapján úgy vélik, már most váltani kellene, erről tájékoztatták a szövetség vezetőit. Konkrét név is elhangzott, hogy ki követhetné a válogatottnál Pintér Attilát. Dárdai Pált jelölték meg, mint olyan személyt, akit érdemes lenne kapitányi posztra felkérni – közölte a titkos tárgyalással kapcsolatban neve elhallgatását kérő informátorunk.

Dárdai Pál (38) 61-szeres válogatott labdarúgó, a német Hertha BSC együttesében tizennégy évet játszott, visszavonulása után is a klub alkalmazásában maradt, utánpótlásedzőként. Jó kapcsolatot ápol a futball jelenlegi vezetőségével, idén már szóba hozták a szövetséggel, az elbocsátott sportigazgató, Nyilasi Tibor (59) helyére akarták ültetni, tartott előadást a Telki edzőközpontban a németországi viszonyokról.

A lap kereste a korábbi focistát, hogy megkérdezze, hallott-e arról, felvetődött a neve a kapitányi posztra, de lapzártáig nem érték utol. Ám már öt éve beszélt arról, reméli, valamikor irányíthatja a nemzeti csapatot.

– Elárulom, az a célom, hogy egyszer magyar szövetségi kapitány legyek. Berlin nincs olyan messze Budapesttől, mint ahogy első ránézésre tűnik – mondta 2009-ben a Sport Plusznak.

Addig is, itt egy szép gól tőle abból az időből, amikor a mainál jobb válogatottunk volt:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6L_9kXXuxOE” width=”650″]

MEGOSZTÁS
Előző cikkElindult a PTE IC
Következő cikkAllergiások figyelem!