Pénzmosásról is tudhatott Welsz

Pénzmosásgyanús ügyletekről és az általa működtetett segélyszervezet támogatóiról is árulkodnak azok a dokumentumok, amelyeket Welsz Tamás múlt csütörtökön bekövetkezett halála előtt adott át a rendőrségnek.A Magyar Nemzet információi szerint a Welsz halálának okát feltáró szakvélemény csak a jövő héten készül el.

hirdetés

A nevével fémjelzett Charity March (CM) nevű segélyszervezet hazai „ügyfeleiről” is adatokat szolgáltatott a rendőrségnek halála előtt Welsz Tamás. A lap úgy tudja, a múlt csütörtökön váratlanul elhunyt vállalkozó mint a CM misszióvezetője olyan dokumentumokat is átadott a hatóságnak, amelyek alapján nyomon követhető, hogy a segélyszervezet milyen cégektől, illetve magánszemélyektől kapott támogatásokat.

A Magyar Nemzet információi szerint a lefoglalt iratok és számítógépes fájlok nemcsak a CM-mel kapcsolatban állt személyek nevét, hanem az általuk mozgatott összegek nagyságát, valamint az akciók segítségével eltüntetett pénzek útját, a kedvezményezett társaságok adatait is tartalmazzák.

 

  • Kakukk Marci

    Kicsit sok itt a ‘ha’, meg a ‘talán’. Engem az érdekelne, miért nyilatkozgat a rendőrség, ha még nem volt boncolás és tart a vizsgálat? És miért nem hozzák nyilvánosságra az afrikai útlevelek gazdáinak a nevét? Csak nincs érintve a kormánypárt is?