Puch felügyeli a háttércégeket

Az MSZP menthetetlenül „megújul”. Nem elég, hogy a minap újra az ősrégi pénztárnok, Puch László lett a párt Baranya megyei elnöke, közben ugyanő a Jókai utcai központi székház és több szocialista háttérvállalkozás felügyeletét is magához ragadta írja a Heti Válasz Online.

hirdetés

Mint írják, az MSZP soha nem volt még ennyire kiszolgáltatva egyetlen személy kénye-kedvének, mint most. A hírek eddig csak arról szóltak, hogy újabb két évre Puch Lászlót választották meg a párt Baranya megyei elnökévé. A valóság azonban ennél is sokkolóbb. A Heti Válaszban már május közepén jeleztük, hogy Puch 2010 után a saját érdekkörébe szervezte ki a szocialista pártinfrastruktúrához tartozó cégeket. A minap ennél is tovább ment: néhány hete beszállt a Horizont Zrt. igazgatóságába, vagyis a nevére vette az MSZP országos központjával és több vidéki pártirodával gazdálkodó részvénytársaságot.

Ugyancsak a Horizont a tulajdonosa a tavaly óta szentpétervári fiókteleppel is rendelkező Kipszer-csoportnak (e vállalat az utóbbi években egyebek mellett a székesfehérvári kórház műtéti tömbjének, a hévízi tófürdő fogadóépületének, illetve az ELTE Trefort kerti épületeinek kivitelezését nyerte el). A Horizont–Kipszer holdudvarába tartozik még a nagy vasútépítőként ismert Kelet-Út Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft., amely részt vetta Tárnok–Székesfehérvár pályaszakasz felújításában és hévízi elkerülőút-építésekben is.

Az eddig strómanokkal dolgozó Puch László tehát kijött a fényre. Ma már minden mezei szocialista tudhatja, hogy ő gazdálkodik a pártingatlanokkal, és hozzá tartozik a korábban csak MSZP-közeliként emlegetett Kipszer és Kelet-Út-csoportosulás is. És miként megírtuk, a Népszava sorsa ugyancsak az ő kezében van. Épp bedönteni készül a napilapot.