Rabló lett a pesti pandúrból

Rendőrségi rajtaütést színlelve törték rá az ajtót egy Budapesten lakó nőre két nappal ezelőtt és úgy rabolták ki. Csakhogy az egyik elkövető valóban egy rendőr volt, akit őrizetbe vettek. A kisstílű rablók összesen 3500 forintot szereztek – írta a HVG.hu.

hirdetés

Fegyveresen elkövetett rablás miatt vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként egy rendőrt. Az “egyik kerületi rendőrkapitányságon járőrként szolgálatot teljesítő rendőr őrmester” június 28-án, amikor éppen szolgálaton kívül volt, bűntársával hajnalban megjelent egy budapesti XVI. kerületi címen, ahol hivatalos eljárást színlelve „Rendőrség!” szavakkal felszólították a lakásban tartózkodó sértettet, hogy nyissa ki az ajtót.

Ekkor viszont rablásba ment át a dolog, a csuklyát viselő támadók az ingatlan bejárati ajtaját berúgták, a nőre ráfogtak egy lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt és felszólították, hogy feküdjön a földre. A már földön fekvő nő kezeit ezután egy műanyag bilinccsel hátrabilincselték. Miután a sértett a pénzt és ékszereket felszólítás ellenére sem adta át az elkövetőknek, a két férfi a sértett táskájából mintegy 3500 forintot lopott el, majd a nőt megbilincselve hagyva elhagyták a helyszínt. A rendőrt gyorsan elfogták, de civil társa még szökésben van.

A Fővárosi Főügyészség keddi közleménye szerint a rendőr 2015 áprilisában ismerkedett meg tettestársával, egy lakhelyelhagyási tilalom alatt álló férfival, akinek a kényszerintézkedéssel összefüggésben többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. A két férfi ennek során baráti kapcsolatba került, majd rövidesen elhatározták, hogy ketten együtt fegyveres rablást követnek el.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványt tett a rendőr előzetes letartóztatásának elrendelésére, erről ma dönt a bíróság.