Rejtélyes kórral került a pécsi klinikára egy férfi!

Titokzatos betegséggel került egy hódmezővásárhelyi férfi a pécsi egyetemi klinikai központba: a 37 éves családapának máshol eddig nem tudták megmondani, mi lehet a szenvedéseinek forrása. Most a pécsi szakemberek próbálják diagnosztizálni a betegséget, amitől olykor úgy érzi magát, mintha “valami szét akarná tépni.”

hirdetés

Lassan öt éve nem tudják megmondani az orvosok, pontosan milyen betegségben szenved egy hódmezővásárhelyi férfi, írta a Delmagyar.hu. Most a pécsi egyetemi klinikai központban vizsgálják a szakemberek, és próbálják diagnosztizálni a rejtélyes kórt.

Pécsett vizsgálják a hódmezővásárhelyi férfit

A 37 éves családapa a lapnak elmondta, 2012-ben kezdődött a kálváriája, amikor még az Egyesült Államokban dolgozott egy áruházban: egy pillanat alatt elhagyta az ereje, és a bal lábát csak vonszolni tudta maga után. Felmerült a Lyme-kór gyanúja, de a Parkinson-kóré is. Mára összesen 64 különböző tünete van, a legállandóbb a bénulás-izommerevség, de gyakran erős görcsök is gyötrik. “Olykor úgy érzem, mintha valami szét akarna tépni” – mondta a férfi a szegedi lapnak.

A pécsi egyetemi központban alapos kivizsgálásnak vetik alá, a hódmezővásárhelyi férfi úgy fogalmazott, Pécsett mindent megtesznek érte, nagyon kedvesek és megértőek a klinikán. Mint mondta, eddig távmunkában adatrögzítést végzett, de most már olyan merevek lettek az ujjai, hogy a számítógép egerét sem képes kezelni. Viszont szeretne meggyógyulni, és gondoskodni családjáról, kétéves kislányáról.

A férfi szerint nagyon kedvesek vele a pécsi klinikán

A Pécsi Tudományegyetem egyébként mindig is az élvonalba tartozott a ritka betegségek kutatása terén, 2009-ben egy nemzetközi koordinációs központ alakult az ilyen jellegű kóresetek kutatására és gyógyítására. Valószínűleg kevesen tudják, hogy több ezer olyan ritka betegség van, amely csak néhány tíz vagy száz embert érint. Az előző években Pécsett többször is tartottak Ritka Világnapot, ahol ezekre a betegségekre hívták fel a figyelmet.