Reklámadó: szerdán döntenek

A heves hazai és külföldi bírálatok ellenére akár már szerdán parlamenti döntés születhet a reklámadóról – tudta meg a Magyar Nemzet.

hirdetés

Előreláthatóan már a Fidesz-frakció mai ülésén megvitatják a reklámadó tervezetét a kormánypárti képviselők. A lap információi szerint a képviselőcsoport vezetése kezdeményezheti, hogy az Országgyűlés kivételes sürgős eljárásban tárgyalja az előterjesztést. Ha így döntenek, akkor a parlament akár már holnap szavazhat a nagy vitát kiváltó adónem bevezetéséről.

Bár a reklámadó erős nemzetközi visszhangot váltott ki, és a tervezet ellen idehaza eddig több mint 130 médiafelület tiltakozott, a hét végén vezető fideszes politikusok és miniszterek is kiálltak mellette, írják a cikkben.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír Televízióban péntek este azt mondta: mindenképpen bevezetik a reklámadót, amely a közteherviselés kiterjesztése.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír Televízió szombati P8 című műsorában ugyancsak a közös teherviseléssel indokolta a reklámadó szükségességét, és jelezte, ő is megszavazná a törvénytervezetet.

A törvényjavaslatot benyújtó L. Simon László (Fidesz) tegnap a Feol.hu-nak elismerte: nem ő szövegezte a javaslatot, csupán az előkészítésben vett részt, mivel ez egy kollektív munka volt. Szerinte az emberek egyetértenek a kezdeményezéssel, mivel látják, milyen komoly problémák vannak ezen a területen.