Saját törvényét sérti Hoffmann

A köznevelési törvényt és a tankönyvellátásról szóló jogszabályokat is megsérti az a Hoffmann Rózsa által az iskoláknak kiküldött levél, amely szerint egy összeállított szűkített listáról választhatnak csak tankönyveket a pedagógusok, írja a Hvg.hu.

hirdetés

A Történelemtanárok Egylete (TTE) szakmai anyagában azt írja egy másik, az Emmi által „kötelezően javasolt” tankönyvről, hogy az abban leírtak alapján például Hitlert akár rokonszenvesnek is találhatják a diákok. Lehet, hogy a botrányos kitételeket tartalmazó Erkölcstankönyvéről is elhíresült Bánhegyi Ferenc ezen 8.-os történelemtankönyvéből fog kényszerűségből tanulni több tízezer nyolcadikos 2014-től.

Hoffmann Rózsa, a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ elnökével közösen jegyzik azt az iskoláknak küldött levelet, amely olyan utasítást tartalmaz az iskolavezetők számára, ami mind a 2011 decemberében elfogadott Nemzeti Köznevelési Törvénynek, mind a 2013-as tankönyvellátásról szóló törvénynek ellentmond. Sőt azt felülírja, olvasható a cikkben.

A levélben arra hívják fel a figyelmet, hogy az állami fenntartású iskolák számára nem szabad a tankönyvválasztás az tankönyvjegyzékről: a klikes iskoláknak egy jelentősen szűkített „Javasolt kiadványok listájáról” kell április 30-ig megnevezni a megrendelendő köteteket.