Stadionfejlesztés indul Pécsett

Két baranyai klubnak ítéltek meg támogatást a stadionfejlesztési programban. Pécsett nagyobbat álmodnának, Kozármislenyben viszont az új polgármester új pálya építése helyett a régit bővítené – írja a Bama.hu

hirdetés

Pécsett a mecsekaljai pálya felújítására egymilliárd, Kozármislenyben új stadion építésére 400 millió forintot nyertek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban.

Bíró Károly, az új kozármislenyi polgármester viszont a hétfői átadás-átvétel után azt látta, hogy a bejelentett stadionépítés ellenére nincs aláírva a támogatási szerződés, ráadásul a fejlesztéshez 108 milliós önrészt kellene biztosítania az önkormányzatnak, ami nem áll rendelkezésre. A korábbiaktól eltérően ugyanis csupán annyi készpénz maradt a kasszában, amennyi a működéshez kell. Emiatt azért fog lobbizni, hogy a támogatást a régi pálya felújítására fordíthassák. Megjegyezzük: eddig úgy tudtuk, a program nem igényel saját forrást.

Feleki Attila, a kozármislenyi labdarúgócsapatot üzemeltető Gold-Sport Kft. tulajdonosa nem tudta, milyen 108 millióról beszél Bíró, de elismerte, hogy 60 milliós fedezetet valóban elvárnak az önkormányzattól, az MLSZ számításai szerint. Hangsúlyozta, a támogatást a klub kapta, a teljesítményüknek köszönhetően, s azt is mondta, ezt az összeget a futballklubot működtető kft. is átvállalhatja. Biztos ugyanis abban, hogy bele fognak férni a 400 milliós keretbe. Hozzátette: ha úgy alakul, a régi pálya felújítására is lesz tervük, ám azt meg kell hosszabbítani, ami a közelben lévő házak miatt problémás lehet.