„SZDSZ-es haveroknak adtak pályázatokat”

„Velez Árpád őszödi beszéde” néven szivárgott ki egy felvétel, amelyet az Index közölt elsőként. A pártigazgató szólt arról is, hogy azért akarnak kormányra kerülni, hogy kifizethessék a saját embereiket.

hirdetés

A titokban készült hangfelvételen Velez Árpád. Az MSZP pártigazgatója, a baloldali összeborulás listájának 14. helyezettje párttagoknak tartott felkészítés.

Szerinte erre korábban nem volt lehetőség, mert 2009 környékén sem a budapesti és a megyei elnökök, sem az országgyűlési képviselők nem tudtak semmit elintézni, mert mindig a liberálisok felé hajló emberek lehettek elhelyezve. Arról is beszélt, hogy a minisztériumok SZDSZ-es haveroknak adtak pályázatokat, nehogy rossz sajtójuk legyen.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=emvpUXSmiMs” width=”650″]

A felvételen kifejtette: a minisztériumok SZDSZ-es haveroknak adtak pályázatokat, nehogy rossz sajtójuk legyen. Velez felidézi azt a 2010-ben készült közvélemény-kutatást, amely szerint az emberek nagy részének nem jutott eszébe, hogy a szocialisták a szegényeket, az elesetteket képviselnék.

Velez felsorolja, hogy mi nem sikerült a szocialistáknak nyolc év alatt kormányon: komoly ifjúsági tábort szervezni, médiát és közösséget felépíteni. Nem sikerült a pártigazgató szerint az sem, hogy kifizessék a saját embereiket. Velez ezt, vagyis a saját emberek kifizetését is a kormányváltás céljaként fogalmazza meg amellett, hogy az emberek normálisan éljenek.

Velez szerint a 20 éves múltra visszatekintő MSZP-nek nagy ereje a közösségi erő, ami segítette őket „a gyurcsányi időszakban, amikor volt a szétválás”, meg a vereségek idején. „Ez a közösség az Együtt 2014-ben és a Millában soha a büdös életben nem lesz meg, mert azok érdekszövetségek”. Szerinte az LMP is ilyen, ezért is hullik darabjaira. 2010-ben „eddig ért a sz*r, és még lötyögött is” – mondta Velez.

Az Index azt valószínűsíti, hogy a felvétel az augusztusi első Bajnai–Mesterházy-megállapodás, vagy a baloldali szövetség januári megkötése előtt készült, mivel Velez említi, hogy „a tárgyalások lezárulnak, de utána már nem tudunk ennél nyitottabbak lenni”.