Öngyilkos lett Szebellédi?

A Magyar Narancs szerint visszhangtalan maradt egy a fideszes önkormányzatok által, és Pécsett is foglalkoztatott könyvvizsgáló halála. A lap értesülése szerint a szakmájában jelentékeny karriert befutott Szebellédi István öngyilkosságot követett el március elején.

hirdetés

A tragikus hirtelenséggel márciusban elhunyt Szebellédi Istvánról a Magyar Könyvvizsgálói Kamara azt írta a márciusban, hogy nagy tudású, kiváló szakembert vesztett el a szakma személyében.

A Magyar Narancs információi szerint Szebellédi nem természetes halállal halt meg: vadászpuskájával fejbe lőtte magát a cégbirodalmának központját és négy lakást befogadó zuglói épület garázsában.  Lap szerint nagyvonalú úriembernek tartották, aki 2-3 ezer forint jattot is adott a benzinkúton, szerette az életet és annak örömeit, szenvedélyesen vadászott. A lap szerint egy kamera rögzítette a tragédiát, de azt a rendőrség lefoglalta, és nem adott információt a férfi haláláról.

A Magyar Narancs cikkében az áll, hogy Szebellédi István a halála éjjelén hosszasan beszélt üzlettársával és a fiával a C. C. A. székházában, majd este tízkor lement a teremgarázsba, ahol hajnal kettő körül ölhette meg magát.

Az általa 1994-ben alapított C. C. Audit Könyvvizsgáló Kft., és az 1992-ben létrehozott C. C. A. Adó és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. az utóbbi években fideszes önkormányzatoknak, állami társaságoknak dolgozott, Pécsett is adott Szebellédi tanácsokat.

Szebellédi István 2010-ben alapítója volt az Igazságügyi Szakértők Első Magánintézete Kft.-nek. Ebben egyik társtulajdonos az a Papp Albert volt, akinek a neve a lap szerint Simon Gábor ügyében ismertté vált Welsz Tamás halála után került elő. Mivel Welsz többször megfordult egy budai, Papp érdekeltségében működő zártkörű klubban, amelyet működtető Club-Brothers Idegenforgalmi Kft.-t egy ideig tulajdonosként Szebellédi István jegyzett. De a pesti Ambassador étterem, és mezőgazdasági céghez is köze volt Szebellédinek.

A pénzügyi cégeinek árbevételei  az elmúlt években estek,  2013-tól ugyanis már nem tették kötelezővé a könyvvizsgáló cégek alkalmazását az önkormányzatoknak.

 • dr.Hegyiné

  Nagyon sajnálom. Egy kiváló koponyát és egy kiváló embert veszítettünk el mindannyian.

 • Gáboros

  Az évezred elején Dr. Szebellédi István egy remek szakpedagógus volt az egykori Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Magam is részt vettem előadásain. Isten nyugosztalja!

 • Szőcs

  Mostanában sok stróman lesz öngyilkos…..

 • hm

  4 órán keresztül gondolkodott? Érdekes esetek vannak az utóbbi időben…