“Szeresd az ellenőrt” program indul

Idehaza eddig példa nélkül álló programot kezdeményezett a pécsi buszos társaság szakszervezete, amelynek célja egy mondattal nem más, minthogy megszerettetnék az utasokkal a buszsofőröket, sőt még az ellenőröket is – írja a Bama.hu

hirdetés

A kezdeményezés interaktív kampánnyal indul, így hoznák közelebb egymáshoz a dolgozókat és az utasokat, „Nézzünk Együtt a Tükörbe!” szlogennel.

A Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) célja, hogy csökkentsék a konfliktusok számát az utasok és dolgozóik között. Egyrészt olyan tudnivalókra szeretnék felhívni az utasok figyelmét, amelyekkel eddig nem rendelkeztek, másrészt ahhoz kérnek tőlük segítséget: szerintük hogyan lássák el jobban a munkájukat a sofőrök, ellenőrök, közölte Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke.

Szeretnének eloszlatni néhány sztereotípiát, bemutatni a sofőrök, ellenőrök és műszaki dolgozók munkáját úgy, ahogy eddig kevesen ismerhették. Hofekker szerint ők sem tökéletesek, ahogy a pécsiek közül sem sokan tudják még, milyen felelősséggel és nehézséggel kell megküzdenie a sofőröknek, vagy épp a szerelőknek.

„Ha a sofőrök megértőbben fordulnak az utasokhoz, és azok egy része a dolgozókhoz, már elértük a célunkat” – hangsúlyozta.