Szinte majdnem kész a Pécsi Horvát Színház

Október végén megindult a műszaki átadás-átvétel folyamata és a használatbavételi engedély megszerzése a hányattatott sorsú Pécsi Horvát Színháznak, ami azt jelenti, hogy hamarosan előadások is megtekinthetőek lesznek a teátrumban, az út viszont elég hosszú volt idáig – derül ki a Bama.hu írásából.

Így néz ki a teátrum az Anna utca felől

Az Új Pécsi Horvát Színház 560 millió forintos állami támogatással indult rekonstrukciója 2012 áprilisában kezdődött meg. Az építmény megújulása nem ment zökkenőmentesen, ugyanis az első kivitelező cég az önkormányzat szerint nem végzett időre a munkálatokkal, ráadásul több környező ingatlanban is kár keletkezett. Ezért felbontották a szerződést, de ennek jogosságát vitatják. Tavaly szeptemberben választották ki az új kivitelezőt, aki 320 millió forintért nyerte el a munkát. Az összeg viszont nem volt elég a munkálatok befejezésére, és a kivitelező nettó 90 millió forint többletforrást kért az önkormányzattól. A kivitelezést végző vállalkozó szerint azért nem volt elég a felújításra szánt összeg, mert az előző vállalkozóval kötött szerződés felmondása és a mostani kivitelezővel kötött szerződés között két év telt el, ennyi idő alatt pedig jelentősen romlott az épület állapota. A munkálatokat befejező vállalkozó több mint 400 millió forintból végezte el a rekonstrukciót.

A Szent Mór utca felőli homlokzat

A pluszforrásról az önkormányzat átcsoportosítással gondoskodott, ezzel végeredményben a város bruttó 135 millió forintot költött a Horvát Színház felújítására az alapkőletétel óta, a többi forrást az állam állta.

 

Hirdetés