Szokjon rá a sült tücsökre!

Az állattenyésztés már a mai formájában sem fenntartható, inkább előbb, mint utóbb valami más fehérjeforrás után kell néznünk. A megoldás évezredek óta az orrunk előtt van, olcsó, egészséges, könnyen tenyészthető, gazdaságos – írja az Origo.hu.

hirdetés

Mint írják, a rovarevés, vagy más néven entomofágia csak a világ felénk eső részein számít tabunak, vagy éppen kuriózumnak. A világ sok részén fogyasztanak rovarokat vagy a lárváikat – jelen pillanatban több mint kétmilliárd azoknak a száma, akik egy ropogósra sütött szöcskének a tányérjukon nemcsak azért örülnének, mert az azt jelentené, hogy van tányérjuk, hanem azért is, mert szeretik a pattogatott kukoricáéhoz hasonlító ízét, és azt, ahogy a ropogósra sütött kitinpáncél finoman röcög a fogak között.

Az Európa és a nyugati civilizáció bölcsőjének számító közel-keleti “termékeny félhold” területén (az Egyiptomi Birodalom bizonyos részei, Mezopotámia és Fönícia) ideálisak voltak a körülmények a földművelés és állattenyésztés kialakulásához, úgyhogy az ottani népek viszonylag könnyen és hamar eljutottak egy jól működő, kiszámítható mezőgazdasághoz. Ezzel szemben a rovarok nyújtotta ételforrás kiszámíthatatlan és megbízhatatlan volt.

Folytatás: ITT.