Szörny közelít a Föld felé

A nagyjából focipálya méretű kisbolygó, a 2014 HQ124 a hétvégén száguld el a Föld mellett. Az aszteroidát alig valamivel több mint egy hónapja, április 23-án fedezték fel és a Szörny becenevet kapta, írja az Index.hu.

hirdetés

A kisbolygó 352 méter átmérőjű, viszonylag nagynak számít. A Föld mellett 14 km/másodperces sebességgel száguld majd el, de egyáltalán nem veszélyes pályán.

Az azonban a nyugtalanító, hogy egy ekkora méretű aszteroidát alig másfél hónappal az elhaladás mellett észleltek, olvasható a cikkben.

A NASA becslése szerint a Föld közeli pályára tévedő, egy kilométernél nagyobb aszteroidák kilencven százalékát már feltérképezték. Egy ekkora kisbolygóval való ütközés beláthatatlan következményekkel járna.

 • Sanyi23

  Engem csak az bosszant, hogy mikor is száguld el? (date, time) Lehet-e látni, ha igen érdemes-e kimenni (fény szennyezetlen, helyre, stb)

  Mindig utólag mondják be az ilyeneket …
  … és meghökkentő számokkal riogatnak.

  Különben szerintem jóval előbb tudnak az ilyenekről 🙂

 • Titok

  Igazából már tökre fura hogy az összes ilyen szinte kikerül minket,matematikailag már rég bele kellet volna csapódnia egynek,persze oroszországban megtörtént de mennyi ilyen tart felénk és került is ki minket.
  Persze hála istennek,jó hír csak olyan mint ha valami folyton kitérítené őket,földönkívüliek velünk vannak Y 😀
  Am azért nem semmi,nem is tudtam hogy egy focipálya 350m!

 • Halley

  ” A nagyjából focipálya méretű kisbolygó,”
  ” A kisbolygó 352 méter átmérőjű, ”

  Mi van?

 • Szemi

  Szinte felfoghatatlan hogy az elmúlt hónapokban nem ez az első ilyen történés, amit abszolut nem észleltek időben ! Holvannak a hiper – szuper eszközök amikkel traktálják az emberiséget arról, hogy mindent időben észlelni tudnak ?