Tavaszig dolgoznak a rendőrlámpákon

Az eredeti tervekkel ellentétben az év végéig nem fejeződik be a pécsi villanyrendőrök átfogó felújítási programja – közölte a Dunántúli Napló.

hirdetés

Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő sajtószóvivője a lap érdeklődésére elmondta, az összes beavatkozással 2014 első felére végeznek. Hozzátette, ennek az a magyarázata, hogy egyszerre csak egy csomópontban dolgozhatnak a kivitelezők.

Ahogy eddig, úgy a jövőben is sötétek lesznek a jelzőlámpák ott, ahol éppen szerelik őket. Sebességkorlátozással, rövid ideig tartó sávlezárásokkal is számolniuk kell az autósoknak, a forgalmasabb helyeken pedig rendőrök irányítják majd a forgalmat.

Eddig a várost kelet-nyugati irányban átszelő 6-os főúton tizennégy csomópontban fejeződtek be a beavatkozások, a Penny Market előtti gyalogos-átkelőhelytől a Budai vámon, a Puskin téren és Mohácsi úton át a Buzsáki utcáig. A munkálatok várhatóan a Lánc utcai csomópont vezérlőgépének cseréjével folytatódnak, ezt követően a főúton nyugati irányba haladva minden további, összesen húsz csomópontot érint még a felújítás.