Télen is strandolhatunk a Balatonon!

Az idei nyáron nőtt a bevétel és a látogatószám a strandon, több mint 95 ezer fürdőző vette igénybe a szolgáltatásokat. Télre két meglepetéssel is készülnek Szigligeten – írja a Veol.hu.

hirdetés

A viszonylag kis alapterületű strandon bevezették a családi jegyet és csökkentették a nyaralótulajdonosok bérletének árát. A strand idén is megkapta a Kék Hullám strandminősítésben a legjobb eredményt, bekerült a balatoni strandok között a Top 10-be. Az idei évben öntözőrendszert bővítettek, gyepszőnyeget fektettek le, egész évben szép, gondozott gyepet tudtak biztosítani a strandolók számára. Napvitorlákat vásároltak, felújították és áttelepítették a játszóteret. Készül az új kiszolgáló épület, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program strandfejlesztési pályázata támogatásával és önerőből.

A kétszintes létesítmény új alapokra helyezi az egész éves strandüzemeltetés feltételeit. Közel 150 négyzetméter alapterületen vizesblokkoknak, kismama-szobának, öltözőknek ad helyet. A lidóhoz közeli épületben gyermek-vizesblokkot is kialakítanak. A tetőtérben egész évben nyitva tartó szaunákat, zuhanyzókat, közösségi teret, napozóteraszt alakítanak ki. A november 15-i nyitás után a szigligeti fürdő a Balaton első olyan közösségi strandja lesz így, ahol a szaunázást követően akár meg is lehet mártózni a tóban. A fűthető épület kiszolgálja a téli rendezvényeket is, a futóversenyt, a süllőfesztivált, az újévi csobbanást, valamint a november közepétől már üzemelő, esténként kivilágított műjégpálya vendégeit.