Titkot őrzött Welsz

Egy máig megoldatlan pártfinanszírozási ügy egyik szereplőjéről is voltak információi a nemrég elhunyt Welsz Tamásnak, írja az Origo.

hirdetés

Welsz Tamás a halála előtt alig több mint két hónappal azt állította, hogy részletesen ismeri azt a titokzatos panamai céget, amelyik szerepet játszott egy évekkel ezelőtti nagy értékű magyar pártfinanszírozási ügyben. Welsz közölte, hogy a korábban ismeretlen hátterű társaság az ő tulajdonába került, és vannak információi a cég korábbi működéséről is.

A pártfinanszírozási ügy még 2008-ban történt. Akkor kapott százmillió forintnyi támogatást egy kicsi és országosan ismeretlen informatikai cégtől a szintén alig ismert Magyarok Egymásért Szövetség nevű párt. Ez megjelent a párt pénzügyi beszámolójában, ami két okból is feltűnést keltett. Egyrészt még a nagyobb pártokra sem jellemző, hogy ilyen nagy összegű magánadományok jelenjenek meg a beszámolóikban. Másrészt a Magyarok Egymásért Szövetsége politikai szempontból jelentéktelen volt ugyan, de a tisztviselői ismert emberek voltak, olvasható a cikkben.

A szövevényes történet tovább bonyolódott, melynek végén jutunk el a Welsz Tamás által említett céghez. A C.C. Soft könyvelésében a pártadományos tételnél szereplő cég egy OZ Investment SA nevű társaság volt. Ez az a cég, amelyről Welsznek információi voltak.

Fotó: Origo.hu