Több száz bolt zárhat be

Elképzelhetetlennek tartják a kereskedők, hogy képesek lesznek átállni január 1-jén online kasszára, azonban a kormány nem enged, kőkeményen büntetik majd a kasszátlan boltosokat, írja az Index.hu.

hirdetés

Sokszor módosították már az eleve tarthatatlan határidőt, az eredeti tervekhez képest 75 milliárd forint kiesést jelenthet a lassúság, olvasható a cikkben. Azonban az online pénztárgépek egy százalékát sem helyezték még üzembe.

Múlt héttől már élesben büntethet az adóhatóság, abban az esetben, ha valaki nem tudja igazolni, hogy az engedélyezett kasszák közül valamelyiket már megrendelte, a rendszer hivatalosan élesedik jövőre. Ennek következtében boltok tömege zárhat be szilveszter után, ha nincs működő kasszája.

 

 

 

 

 

  • ZOZo

    A cikk, már ha lehet annak nevezni, félre vezető. Azok a kiskasszával rendelkező boltosok, akik megrendelték az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező online pénztárgépet, de nem tudták nekik leszállítani és beüzemelni, azok kinyithatnak. Jelenleg a “nagykaszákkal” rendelkező üzletek nem nyithatnak ki, ha addig nem lesz új típusú gépük.

    Jobb lenne a tényszerű tájékoztatás és ideje lenne befejezni a csúztatást.

  • Fecóka

    Nem hogy bezárhat , hanem már bezárt !