Tocsik százmillióit üldözik

Fél évvel halála után az állam még mindig keresi Tocsik Márta sikerdíjának egy részét. A Blikk információi szerint az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. jogutódja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egy ügyvédi irodát bízott meg, hogy behajtsa a szerintük mára egymilliárd körüli összegre duzzadt tartozást – írta a Blikk pénteken.

hirdetés

Mint írják, ez volna a Tocsik-hagyaték, ami első körben Tocsik Márta (†61) élettársát illette volna, ám ő vélhetően nem tart igényt adósságra, hiszen az örökösök felkutatását végző közjegyző a mai napig is kutat hozzátartozók után.

Az MNV-nél közölték alappal, bár a végrehajtási eljárás félbeszakadt Tocsik halála miatt, ám nem mondanak le a követelésükről.

– Az adós halála kapcsán örökösödési eljárás folyik, amely dr. Tóth Ildikó V. kerületi közjegyző előtt zajlik. Ebben az eljárásban egy általunk megbízott jogi képviselő képviseli érdekeinket – nyilatkozta a Blikknek Czifra Boglárka, az MNV PR-menedzsere, aki hozzátette: akié Tocsik Márta vagyona, az az állam adósa.