Trükkösen adják, veszik a pályázatokat

Szigorúan ellenőrzi a fejlesztéspolitikai intézményrendszer a pályázatok átadására vonatkozó kérelmeket, korábban ugyanis többször előfordult, hogy egy-egy nyertes pályázó eladta projektjét egy vállalkozásnak – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság, idézve a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárát.

hirdetés

Bár a pályázatok adásvétele tilos, a cikk szerint korábban többször előfordult, hogy a cégek megpróbáltak visszaélni egy nyertes projekt átadásának lehetőségével.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a lapnak elmondta: számtalan alkalommal felhívták a pályázók figyelmét, hogy ilyen ügyletekben ne vegyenek részt, mert ez nem szabályos. Ráadásul semmi sem garantálja, hogy a kifizetett pályázatot végül megvalósíthatják.

Szavai szerint egy-egy nyertes pályázat átadására lehetőséget biztosítanak a jogszabályok, de csak akkor, ha az új kedvezményezett megfelel minden pályázati követelménynek, ellenkező esetben az érintett minisztériumok nem járulnak hozzá az átadáshoz.