Pécsi kosárcsillag született

A magyar kosárlabda egyik legnagyobb sikerét érte el vasárnap az U17-es leány válogatott, amikor a házigazdákat legyőzve a dobogó harmadik fokáig jutottak a csehországi világbajnokságon. Ehhez Rátgéber akadémiájának nagy reményű tehetsége, a mindössze 16 éves Kiss Virág is nagyban hozzájárult – írja az Index sportrovata.

hirdetés

Rátgéber László utánpótlás-akadémiájának fiatal tehetsége Kiss Virág, aki 16 évesen máris 194 centi magas. A korosztályos bajnokság mellett már két éve bemutatkozott a magyar női élvonalban a PEAC-PÉCS játékosaként is.

Kiss Virágot beválogatták az U17-es válogatottba egy évvel fiatalabb játékosként, ahol a világbajnoki bronzmérkőzésen a házigazda csehek ellen 21 pontot dobott, 12 büntetőből csak egyet hibázott, 10 lepattanójával dupla-duplát ért el.

Csapattársával, Dubei Debórával, két amerikai és egy spanyol válogatottal együtt beválogatták a vb All Star csapatába.

“Kiss Virág 194 centis magassága mellett gyors, mozgékony játékos, kiemelkedő tehetség, aki előtt nagy jövő állhat. Nagyon büszkék vagyunk a vb-n nyújtott teljesítményére és arra, hogy a világbajnokság All Star csapatának tagja lett” – mondta Rátgéber László.

Fotó: fiba.com