Vallomást tett Simon?

Megszólalt Simon Gábor, akinek saját kérésére tett vallomása szerint nincs bissau-guineai útlevele, a MagNet Bankban nem nyitott számlát, és a megbízásából más sem, továbbá kérte, hogy mutassák be az ügyészek az állítólagos útlevelét, hiszen főleg ezért ül most előzetesben, adta hírül szombati számában a Népszava.

hirdetés

A volt politikus ügyvédje, Nagy István a lapnak elmondta: mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevél volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban.

Simon azt kérte, hogy az ügyészség – ha valóban lefoglalták az állítólagos útlevelet -, akkor azt mutassa be neki, “szembesítsék” az okmánnyal, hiszen ő azt állítja, hogy ilyenje sosem volt, megbízást sem adott senkinek ilyen irat beszerzésére. Az ügyész kérdésére, hogy Magyarországon kívül bármely más államnak állampolgára-e, más állam útlevelével rendelkezik-e, Simon nemmel felelt.

Az állítólagos útlevél azért fontos, mert önmagában az adócsalásért a volt politikus nem is kerülhetett volna előzetesbe, ehhez “kellett” az úti okmány miatti felbujtóként elkövetett közokirat hamisítás gyanúja és az erre alapozott szökés, elrejtőzés veszélye, írja a lap.

Simon Gábort – akit az ügyészség utoljára március 10-én hallgatott ki, és rögtön őrizetbe is vett, majd a két nappal később elrendelt előzetes letartóztatása óta a Nagy Ignác utcai börtönben van.