Végrehajtás fenyegeti a PMFC-t

A Nemzeti Sport úgy tudja, végrehajtás indul a PMFC ellen, amely több mint 11 millió forinttal tartozik korábbi edzőjének, Supka Attilának.

hirdetés

Supkát 2012 decemberében menesztette a Pécs, ő azonban először nem fogadta el a megbízási jogviszony felbontására tett ajánlatot. Később kiderült, közös megegyezéssel történő szerződésfelbontás esetén az edző – akinek a Blikk szerint havi 2 millió forint volt a fizetése – több mint 11 milló forintot szeretne kapni, majd úgy tűnt, sikerült megegyezni, mert a klub másodszor is felállította Supkát a kispadról. A kifizetés azonban a mai napig nem történt meg, ezért fajult el a helyzet oda, hogy immáron a végrehajtási fenyegeti a klubot.

“Supka Attila igencsak türelmes ember, ráadásul nem szereti a botrányokat, de most eljött az a pillanat, amikor lépnie kell, mert még mindig nem kapta meg a pénzét a pécsi klubtól. A bíróság az év elején mondta ki, illetve kézbesítette a határozatát, hogy a PMFC-nek fizetnie kell. Ám hiába volt a jogerős döntés, a pervesztes klub nem fizetett” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bíró György, a jelenleg Sopronban szakmai igazgatóként dolgozó Supka jogi képviselője. Bíró azt is elmondta, az utolsó fizetési határidő március 25. volt, és bízik benne, hogy a szövetségben kellő komolysággal kezelik a történteket, mivel a Pécs jövője forog kockán.

A lap beszámolója szerint Pécsnél hétfőn fakultatív edzést tartottak – gyakorlatilag sztrájkoltak – az elmaradt fizetésükre váró focisták, akik kedden hozzájutottak a pénzükhöz. A csapat 3-0-ra kikapott a Videotontól a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján, és így kiesett, a bajnokságban pedig a 7. helyről várja a Pápa elleni hétvégi meccset.

  • Novagorica

    Közben Supek tolja Sopronban két fizetést kap.Olyan,mint T.banabi.Ügyes de hol a morál?Nem is keresik munkaügyben,de hát kőccse patikára mondta az öreg szomszédom.