Welsz vette fel az őszödi beszédet?

A Népszabadság úgy tudja, hogy a 41 évesen elhunyt Welsz Tamást is kihallgatta a titkosszolgálat, amikor vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet a sajtónak.

hirdetés

A lap azt írja, hogy, Mesterházy Attila egykori helyettesének,azaz Simon Gábor ügyének egyik érintettje, Welsz Tamás „hangmérnökként dolgozott abban a csapatban, amely az MSZP megbízásából 2006 nyarán rögzítette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét”.

A Népszabadság információi szerint Welsz Tamás ugyanis hangmérnöki képesítése révén abban a csapatban dolgozott, amely az MSZP megbízásából 2006 nyarán rögzítette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét.
Az APEH akkor vagyonosodási vizsgálatot indított ellene, ami több mint kétmilliárd forint illegális jövedelmet tárt fel

Abban az évben „dolgozta fel” először a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) Welsz Tamást. Túlságosan nagy lábon élt és túlságosan jóban volt az APEH akkori egyik magas beosztású munkatársával. Állítólag ők ketten vagyonosodási vizsgálatok „sikeres átvészeléséhez” és más adóelkerülésekhez nyújtottak volna segítséget – az akkori titkosszolgálat megállapításai szerint.