Hirdetés

Az első körben értékesített 4 telekkel együtt összesen már 11 telken épülhetnek fiatal pécsi párok és családok új házai.

Új szakaszához érkezett az önkormányzat egyre népszerűbb Dénesi Ödön-programjának második köre. Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a program keretében kedvezményesen meghirdetett Mécses utcai lakótelkekre a második körben a korábbiakhoz képest duplájára nőtt az igény és az érdeklődés, a meghirdetett 11 telek közül ezúttal 7 talált gazdára, az új telektulajdonosokkal pedig a

napokban már meg is kezdték a szerződések megkötését.

Ruzsa Csaba kiemelte, hogy az első körben értékesített 4 telekkel együtt összesen már 11 telken épülhetnek fiatal párok és családok új házai, ami jó jele annak, hogy van igény a városvezetés kezdeményezésére, hogy egyre többen tudnak a programról, és ismerik annak előnyeit. Itt kitért arra, hogy a tavaly elindított program legfontosabb célja is ez: a helyi és az egyetemen tanuló fiatalok Pécsett tartása, illetve visszacsábítása a városba. Mindehhez pedig elengedhetetlen, hogy az önkormányzat növelje a fiatalok lakhatási esélyeit – tette hozzá az alpolgármester.

– Azok a friss telektulajdonosok, akiktől visszajelzéseket kaptunk, azt mondták, hogy tetszett nekik a program koncepciója, konkrétan az, hogy nincsenek olyan kötőerők beépítve, amelyek más hitelprogramokban vagy pályázatokban szerepelnek. Számunkra ugyanis az volt az elsődleges cél a programmal, hogy a telekvásárlók meg tudják építeni a házukat, nem akartunk teljesíthetetlen feltételeket szabni számukra. A telkeket egyébként többek között azért választották, mert beleszerettek a Mecsek közelségébe és láttak fantáziát a környezetben – mondta Ruzsa Csaba, majd hozzátette, hogy

ősszel tervezik a Dénesi Ödön-program folytatását, már készítik elő az új pályázati kiírást és szakértőkkel vizsgálják, hogy milyen feltételekkel lehet elindítani a harmadik kört.

Néhány fontos információ a programmal kapcsolatban:

  • A meghirdetett közművesített telkeket a független értékbecslő által meghatározott piaci értékük 50 százalékáért lehetett megvásárolni.
  • A házhelyeket csak saját célra lehet felhasználni, és ott három éven belül kell a felépített házra használatbavételi engedélyt szerezni.
  • A vásárlók legfeljebb 40 évesek lehetnek, és előnyt élveznek a családi adókedvezményre jogosult, továbbá a felsőfokú végzettséggel, szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező pályázók.
  • A beérkezett igényléseket egy szakmai zsűri bírálja el, amelyben az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. szakértői mellett egyebek közt a Pécsi Tudományegyetem, az egyetemi hallgatói önkormányzat, valamint a szakképzési centrum képviselői is szerepelnek.
Hirdetés