Hirdetés

Közleményt juttatott el lapunkhoz csütörtökön a Pécs Jövőjéért Frakciószövetség.

Bár a vasárnapi önkormányzati voksoláson az ellenzéki pártok szövetségének polgármesterjelöltje, Péterffy Attila nagy fölénnyel legyőzte fideszes riválisát, a Pécs Jövőjéért képviselőjelöltjei már nem szerepeltek ennyire jól, a 17-ből mindössze 6 egyéni választókerületben győztek az ellenzéki szavazatok megosztottsága miatt. Tíz körzetet elvitt a Fidesz, egyben (15-ös) pedig döntetlen lett az eredmény. Utóbbiban „hivatalból” újraszámlálás lesz, és ha az után is döntetlen az eredmény, akkor új választást kell rendezni.

Több olyan választókerület is van, ahol nagyon kis különbséggel győzött a kormánypárt, ezekben csak akkor lehet újraszámlálást kérni, ha arra jogalap mutatkozik. A városvezető Pécs Jövőjéért Frakciószövetség a 8-as körzetben kér újraszámlálást, ahol csak 5 szavazat különbséggel szenvedett vereséget jelöltjük, Zag Gábor alpolgármester. Szerintük itt az érvénetelen szavazatok száma többszörösen meghaladja az első és a második helyen végzett jelöltre leadott voksok közti különbséget. Egy másik körzetben, a 9-esben – ahol Barkóczi Csaba és Auth István csapott össze a két nagy politikai tömb képviseletében – az eredmény megsemmisítését és új választás kiírását kérik mozgóurnák miatti „szabálytalanságok és jogsértések miatt”.

A közleményt teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

Június 12-én, szerdán szövetségünk kifogást nyújtott be a 9-es számú önkormányzati választókerületben, egyebek mellett mozgóurnák kérelmezése és használata terén zajlott szabálytalanságok, jogsértések miatt. Ezek okán az eredmények megsemmisítését és ebben a választókörzetben új választás kiírását kértük.

Szövetségünk ezzel párhuzamosan a szavazatok újraszámlálását kérte a 8-as számú önkormányzati választókerületben, ahol az érvénytelen szavazatok száma többszörösen meghaladta a két első helyen végzett jelöltre leadott voksok közötti különbséget.

A Pécs Jövőjéért Frakciószövetség

Hirdetés