Mecseki Srácok: Mellár kiverte a biztosítékot sajátjainál is

„A közösségi oldalakon forrongó indulatokat váltott ki az emberekből Mellár Tamás minap tett megjegyzése. A baloldali TOTÁLISAN FÜGGETLEN  jelölt olyannyira elragadtatta magát, hogy kijelentette: a munkanélküliek, szegények a Fideszre szavaztak, azok pedig, akik dolgoznak, termelnek, adót fizetnek, a kormányváltásra. Erre mondják azt, jóvanakkójóvan” – írja a Mecseki Srácok blog. Vélemény:

hirdetés

„(…) a Fidesz egyáltalán nincs többségben. A puszta számok alapján sem, de a Fideszt támogatók GDP-hez való hozzájárulása alapján végképp nem. Akik a leginkább aktívak a gazdaságban, azok támogatták a legkevésbé a kormánypártot (…) A GDP-t azok termelik meg, akik most kormányt akartak váltani”.

Érdemes ízlelgetni ezeket a szavakat…

Ha ezeket egy Pécshez közeli falu borospincéjében halljuk éjfél magasságában egy betintázott valaki szájából, csak legyintünk. Ráfogjuk: csalódott, részeg, nem is tudja, mit beszél…

Ha viszont tudjuk, hogy ezek Pécs egyik megválasztott képviselőjének gondolatai, aki ráadásul közgazdász professzor, s idős korát figyelembe véve minden bizonnyal a saját szemével láthatta, mit is jelent a kirekesztés, a másképp gondolkodók felcímkézése és elítélése, megdöbbenünk, felháborodhatunk. (Emlékszik, hogy Önnek leszóltak, hogy jön majd a Gyurcsány elvtárs vizsgázni, ugye? Most ennek az elvtársnak a szekerét is megtolta.)

Kiakadt az internet népe, hiszen saját szavazói is kiosztották Mellárt a közösségi oldalakon, miután megjelentek gondolatai.

Mellár Tamás ugyanis a fentieket a helyi szocialisták – hol máshol? – helyi blogjában kürtölte világgá, miközben interjút adott a Népszavának is. Egyik esetben sem vesztegetett sok szót Pécsre, a pécsiek képviseletére. Ezt, tekintve, hogy zengővárkonyi, még meg is tudnánk érteni, ha nem Pécsen, a pécsiek képviseletéért indult volna a választáson. (Mondjuk nem is tudna itt élni… ezt is maga mondta.)

A szavaiból azonban ismét tűéles képet kaphatunk Mellár egészen egyedi gondolkodásmódjáról. Újra megbizonyosodhatunk arról, hogy az ő fejében csak statisztikák és számok vannak, hogy az embereket ehhez mérten igyekszik listázni, skatulyázni. A számokhoz törekszik áltudományos módszerekkel, dilettantizmussal alapot koholni.

Mellár gyakorlatilag a pesti szólamokra rímelt, akik lebunkózták azokat, akik nem a kormányváltásra szavaztak. Mert ugye, aki nem termel, az szegény, egy szegény meg egy bunkó, mert nincs annyi esze, mint egy professzornak, aki ütögetheti otthon a 650 ezres gépét, kérkedhet a vagyonával, a címeivel, kioszthatja a diákokat, fiatalokat, beosztott dolgozókat – mert Ő a Nagy Professzor Úr.

Egyébként meg valószínűleg teljes hazugság és képtelenség az, amiről beszél.

Magyarországon ugyanis titkosak a választások. Még a Professzor Úr sem tudhatja, hogy kik voltak az ő szavazói, kik a Fideszé.

Mennyire vehető komolyan Mellár, ha mondataival azt jelenti ki, hogy például a budai villanegyedben, a virágzó Győrben vagy Magyarország más fejlett vidékein az emberek a kormány ellen szavaztak, amikor a Professzor Úr által oly nagyra becsült számok ennek éppen az ellenkezőjét mutatják? Hogy pont ezeken a helyeken nyert brutálisan a Fidesz… Sag schon… Mondhatnánk, ha nem egy professzor állítana marhaságokat.

Mellár Tamás nemcsak a Fidesz, de a saját szavazóit is mélységesen megbántotta, s elnézést kellene tőlük kérnie. Hiszen mit mondjon ezek után az a munkanélküli, aki a kormányváltásra szavazott? Hogy megválasztott képviselője arra utalgat-gat-gat, hogy ő másodrangú polgár? Mit mondjon az a közfoglalkoztatott, aki Mellárra szavazott, most azt kapja, hogy ő biztos egy fideszes, aki nem termel semmit?

Mellár és baloldali társai teli torokból kiabálják a Fideszre hónapok óta, hogy diktatórikus, kirekesztő, holott éppen Mellár Tamás szavai után érezheti magát kényelmetlenül a szegényebb, munkanélküli réteg.

Kiderült, hová is vezetett volna, ha győz az ellenzék és Mellár Tamás lesz a pénzügyminiszter.

Köszönjük, Professzor Úr, hogy immáron újfent önnön magáról lebbentette fel a leplet. Kijelentése remekül illeszkedik a sorba. A sorba, amiben ilyenek vannak: a betelepítési kvóta kapcsán az IGEN-re való buzdítás, a gyerekek sporttámogatásának eltörlése, az adóemeléseknek a terve, a játszóterek építését „hülyeségnek” való titulálása…

De ha már a számoknál tartunk, Professzor Úr! Az ellenzéki logika szerint ne feledje, a többség nem kért Önből, és azt gondolta, hogy Csizi Péter, Fogarasi Gábor, Keresztes Lóránt és Nemes Balázs is jobb választás lenne. Van tehát mire szerénynek lenni, hogy csak a győzteseket idézzük!

Hirdetés