Nekem a Valentin-nap csak egy névnap a sok közül és neked?

Alapvetően egyáltalán nem vagyok romantika-ellenes, de enyhe túlzásként élem meg a február 14-e körüli hatalmas felhajtást. És úgy vettem észre, ezzel nem vagyok egyedül. Az ismerőseim sorra referálnak ugyanis arról, hogy párjukkal sosem ünnepelték, vagy eztán nem fogják ünnepelni a Valentin-napot. 

Általában minden párkapcsolatban szóba kerül előbb vagy utóbb, valamilyen formában a szerelmesek ünnepe. Nem árt tisztázni, a felek hogy állnak hozzá, és természetesen, mint minden másban is, késznek kell lenni kompromisszumot kötni. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy míg egyikük szívesen megtartaná ezt a napot, a másik a háta közepére sem kívánja.

De mi is a gond a Valentin-nappal?

Alapvetően semmi, mindenki úgy éli meg ezt a napot is – mint az összes többit –, ahogy csak szeretné.

Viszont én személy szerint nem érzem a létjogosultságát egy külön a szerelmespárok számára fenntartott ünnepnapnak. Hiszen ha valakiket eltalált Ámor nyila, azok valószínűleg egyébként is szépen bánnak egymással, néha meglepik apróságokkal párjukat, ilyesmi.

Nincsen tehát szükség egy kötelezően ajánlott plüssmacira vagy virágcsokorra annak érdekében, hogy kimutassák érzéseiket.

Ami szerintem sokkal jobb – ha már szeretnénk megajándékozni szerelmünket –, ha készítünk valami apróságot kézzel. Az interneten nagyon jópofa ötleteket lehet találni például üdvözlőkártyák, kis csomag-összeállítások, guszta vacsorareceptek formájában.

Ha véletlenül nincs időnk ilyesmire annak ellenére, hogy előre felkészülhetünk, lévén, minden évben ugyanarra a napra esik a Valentin-nap, szerintem még akkor is jobb egy közös programot szervezni, mint venni valami személytelen dolgot, csak mert kell.

Horror: Valentin-napi lánykérés 

Február 15-én tele szokott lenne a Facebook gyűrűs fotókkal és kitéped a hajad? Számomra is kevés fantáziátlanabb dolog van, mint Valentin-napon eljegyezni a barátnőnket.

Egyrészt oda a meglepetés, hiszen szinte biztosan számít rá valamilyen szinten. Másrészt pedig abszolút nem különleges, ha több millió emberrel kell osztoznunk ezen a napon, akiknek a pasija szintén február 14-én állt elő a nagy kérdéssel. Vagy tévedek?

Ti mit gondoltok erről? 

Hirdetés