Zsemle Karcsi kalandjai

Zsemle Karcsi a világ legkíváncsibb, legkomiszabb szökevény hörcsöge. Szinte mindennap valamilyen kalandba keveredik. Erről következik egy rövid összeállítás.

hirdetés

A hörcsögök sem bírják a meleget

Zsemle nappal leginkább semmit sem csinál, csak „egyik ágyról a másikra” hempereg, ami esetében azt jelenti, hogy hol a dokkolószerkezetében, vagyis a csőrendszerében szunyál, vagy a házikójában. A házikóba általában a szájában – mint kutya a csontot – cipeli be a forgácshegyeket, majd jól megágyaz magának. A cső ennél trükkösebb. Először azt hittem, bele se fog férni a kövér kis állat, aztán kiderült, hogy még meg is tud a csőben és a cső kanyarában is fordulni, ha máshogy nem megy, akkor tolatva közlekedik benne. Az átlátszó csőben tehát látszik, hogyan szeret szundikálni vagy hűsölni. Egyébként a lábacskái szinte mindig hidegek!

Zsemle a kanyarban

Zsemle szeret mozizni

Azaz nem mozizni konkrétan, hanem a mozizással járó élményből akar részesülni. Egyik este tévézni szerettem volna, amihez bekészítettem egy tál pattogatott kukoricát. Zsemle közben pont felébredt, mondom, kilapátolom. A tál kukorica az ágyon. Karcsi rögtön kiszagolja és beleveti magát a tálba. Nem túl szerencsés popcornt ennie egy kishörcsögnek, ezért csak egy picit engedtem neki, hogy a kukorica „puháját” megrágja. Azt is nagyon kulturáltan tette: két „kezébe” fogta, utána alaposan megmosakodott.

Ezt is megkóstolta

Zsemle néha tehénnek képzeli magát

Történt ugyanis, hogy egyik szökésénél nemcsak egy hétre való élelmet pakolt be a CD-állvány mögé, hanem egy fél salátának megfelelő lerágott dísznövényt is. A díszcsalánom sérüléseiből következtetve a rafinált Zsömle szökése után, ahol érte a növényt, ott körberágta, vagy inkább lelegelte. A zsákmányt becipelte a kedvenc helyére. Azóta bevett gyakorlata a dísznövényrágás, de ízlik neki a székről lelógó törölköző is.

Zsemle és bűnjelei a CD-állvány mögött

A hörcsög, aki klarinétozni tanul

Zsemle Karcsi kíváncsi a világra és a finom ízekre, egyik nap egy kis ropival kínáltam meg. Persze, hogy elfogadta. A ropikát rágcsálás közben úgy fogta, mint a klarinétot – Zsemle a művész.

Zsemle Karcsi és a „hangszer”

 

Hirdetés