3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKorzóSéta a Mecsekért: együtt-gondolkodós piknikre hívják a pécsi természetbarátokat

Séta a Mecsekért: együtt-gondolkodós piknikre hívják a pécsi természetbarátokat

„Csatlakozz hozzánk és élvezd velünk az erdő nyugalmát és szépségét, miközben új barátokra találsz és együtt gondolkodunk a természet védelméről” – írta a szervező, Séta a Mecsekért Civil Összefogás május 20-i programjáról. 

Az elmúlt évben nagy sikerrel szervezett esemény után most újabb találkozóra kerül sor. Ezúttal egy kötetlen, ismerkedős-barátkozós, együtt-gondolkodós rendezvényre invitál mindenkit a Séta a Mecsekért Civil Összefogás egyesület.

A piknik május 20-án lesz.

A csapat a Remeteréten találkozik 11 órakor, ahonnan vezetett sétára indul a Pro Silva tanösvényen. A 2,5 kilométert felölelő nagyjából kétórás kiránduláson a tanösvény létrehozója, Szilasi Tamás erdész lesz a vezető, akitől rengeteg érdekes információt tudhatnak meg a résztvevők.

[su_quote]Az erdei séta után egy batyus jellegű piknik során beszélgetünk, énekelünk, ötletelünk arról, mit lenne még jó tenni környezetünk megóvása érdekében. A gyerekeket az Öko-Kuckó munkatársai játékokkal várják[/su_quote]

– írja az egyesület.

A szervezők kérik, hogy minden érdeklődő regisztráljon EZEN a linken.

Emellett bátorítják az autómentes közlekedést, így hozzájárulva a levegőszennyezés csökkentéséhez. A Remeterétet megközelíteni a következőképp lehet:

  • Pécs autóbusz-állomásról Abaliget irányába 10.30-kor indul járat, mely a Remeterét megállóhoz 10.55-kor érkezik.
  • Biciklivel az orfűi kerékpárút felől.
  • Helyi járattal a Mandulás tornapálya felől, vagy Mecsekszentkút felől sétálva.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő