Üveg vagy műanyag konyhai falpanelt válassz? Mutatjuk a különbségeket!

Hirdetés

Ha felújítjuk konyhánkat, esetleg újonnan építkezünk, a konyhai hátfal kiválasztása is a fontos kérdések közé tartozik. A két legnépszerűbb típus az üveg és a műanyag – de vajon melyikkel járnánk jobban hosszú távon? Cikkünkben górcső alá vesszük mindkét típust!

Praktikus és strapabíró: melyek egy jó konyhai fali panel legfontosabb jellemzői?

A Covid alatti lezárások különösen kedveztek az otthon barkácsolóknak. Sokaknak ez a hobbi megmaradt máig is. Nem véletlenül: számos átalakítás megvalósítható házilag, szakember nélkül is. A Wallplex konyhapanel műanyag konyhapaneljei akár szakember nélkül is felhelyezhetőek. Emellett stílusos, tartós fali panelek ről beszélünk, amelyeket bármikor lecserélhetünk, hangulatunk szerint.

Ugyanis a praktikum és az időtállóság mellett az esztétikum is egy fontos szempont vásárláskor. A falpaneleket úgy érdemes kiválasztani, hogy passzoljanak konyhánk összhatásához is. A közös az üveg- és a műanyag panelekben, hogy mindegyik esetében számos, gyönyörű minta közül válogathatunk.

Melyek az előnyei a műanyag fali panelnek – az üveggel szemben?

Bár két igen erős, kemény felületről beszélünk, van, amiben a műanyag falpanel jócskán felülmúlja az üveget. Például az alábbiakban:

  1. Nem törik

A műanyag panelekkel nem fordulhat elő az, ami az üvegpanelek esetében: hogy a megrendelt paneleket csak darabokban kapjuk vissza. A műanyagok így sokkal biztonságosabban szállíthatóak. Ütésállóságuk ugyanis akár az üveg 100-200-szorosa is lehet.

  1. Kedvezőbb árú

Az üveg – bár kétségtelenül gyönyörű kivitelezést biztosít – nem a legolcsóbb árkategóriájú anyag. A műanyag panelek árfekvése az üvegénél jóval kedvezőbb.

  1. Rugalmas

Az üvegtől eltérően akár íves felületekre is felragasztható – köszönhetően a rugalmasabb kialakításának.

  1. Kevesebb eszközre van hozzájuk szükség

Sem rögzítőpontokra, sem sínekre nincs szükség a műanyag falpanelekhez. Egy rendkívül könnyen alakítható, házilag is fúrható paneltípusról beszélünk.

+1. Szakember nélkül is felszerelhető

Az üveg konyhai falpanelek pontos, helyszíni felmérést igényelnek. Emellett csak szakember tudja őket szabályosan felszerelni. Így ha cserélni szeretnénk, mert mondjuk meguntuk őket, azt sem tudjuk megtenni magunk. Ellenben a műanyag konyhai falpaneleket szakértelem nélkül is egyszerűen felszerelhetjük.

Hogyan tisztítható egy műanyag konyhai falpanel?

Ez is egy a kedvező tulajdonságai között, ugyanis nagyon egyszerűen. Csak egy mikroszálas rongyra van szükségünk áttörölgetéséhez. Felülete vízhatlan, így nem okoz rajta kárt semmilyen étel vagy folyadék ráfröccsenése.

Ha időtálló, mégis esztétikus műanyag fali panelek vágyunk, azokat a Wallplex konyhapanel webáruházának széles választékában megtalálhatjuk.

Ha felújítjuk konyhánkat, esetleg újonnan építkezünk, a konyhai hátfal kiválasztása is a fontos kérdések közé tartozik. A két legnépszerűbb típus az üveg és a műanyag – de vajon melyikkel járnánk jobban hosszú távon? Cikkünkben górcső alá vesszük mindkét típust!

(x)

Hirdetés