10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletTérfigyelő kamera is óvja a megszépült kutyafuttatót

Térfigyelő kamera is óvja a megszépült kutyafuttatót

Az eddiginél komfortosabb, rendezettebb környezet fogadja Kertvárosban a Littke utcai kutyafuttató látogatóit.

Tavaly egy lakossági ötletbörze keretében volt arra lehetősége a környék kutyás lakóinak, hogy elmondják, milyen fejlesztéseket tartanának fontosnak a Littke József utcában található kutyafuttatón – erről már írtunk korábban is. A Biokom NKft. most ért a felújítás végére, aminek köszönhetően a korábbinál sokkal szebb környezetbe vihetik a gazdik kedvenceiket.

– A lakossági igények mindegyikét alaposan megvizsgáltuk, és igyekeztünk a legtöbbet megvalósítani – mondta el lapunknak Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője. – A Littke utcai futtatónál tereprendezéssel kezdtük a munkát, ugyanis sok gödör nehezítette már a terület használhatóságát. Felmerült egy olyan probléma is, hogy a korábban kiültetett facsemeték miatt talán már túl sok is lett a cserje a terepen, így néhány olyan facsemetét, amelyet még át lehetett ültetni, a kerítésen kívülre helyeztek munkatársaink. Felújítottuk a kaput, illetve a kutyafuttatót körülölelő kerítés hibáit is kijavítottuk. Új padokat is kihelyeztünk, illetve a Biokom saját gyártásaként kutyaügyességi elemeket is készítettek szakembereink.

Meixner azt is elmondta, hogy a futtató mellett egy térfigyelő kamerát is kihelyeztek, ezzel szeretnék elérni, hogy a jelenlegi rendezett állapot minél tartósabb legyen. A Biokom ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a munkák összese 2,1 millió forintba kerültek, majd azt is hozzátette, hogy a város egyéb pontjain lévő kutyafuttatókat is folyamatosan karbantartják, ahol pedig lakossági igény mutatkozik, ott újak létesítésén is dolgoznak.

– A tavaly lezajlott ötletbörzén közel 50 javaslat érkezett, amelyeket a Pécs Jövője Egyesület összegzett – árulta el a terület önkormányzati képviselője, Schmuck Roland. – Nagyon sok ötletet kaptunk, hogy mit lenne érdemes fejleszteni, mire lenne szükség. Akadt olyan javaslat is, amit most nem tudtunk megcsinálni, mert nagyon nagy költséggel járna, volt, aki felvetette ugyanis, hogy be kellene vezetni a vízvezetéket a futtató területére. Nem tettünk azonban le erről sem, bízom benne, hogy a jövőben vissza fogunk térni ehhez is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő