3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaAradi diákokat láttunk vendégül

Aradi diákokat láttunk vendégül

Erdélyi testvérvárosunkból érkeztek Pécsre általános iskolások a napokban, hogy az itteni kulturális értékekkel, a város megújult arculatával, új intézményeivel ismerkedjenek meg. A diákokat Csizi Péter alpolgármester is köszöntötte a városházán.

Mint azt lapunknak Hári József, a diákokat vendégül látó Testvérvárosok terei iskola területének önkormányzati képviselője elmondta, az iskolások négy napot töltenek városunkban. Többek között kóruselőadást hallgattak meg, kiállításon vettek részt, pénteken meglátogatták a Zsolnay Kulturális Negyedet és a belvárost.

Hári József hozzátette: az iskola és aradi testvérintézménye már hosszú évek óta hajt végre csereprogramokat. Ezeknek részeként időről időre pécsi iskolások látogatnak Aradra és viszont.

Csizi Péter alpolgármester a városháza közgyűlési termében röviden beszélt a diákoknak Pécs történelméről, ókori és törökkori értékeinkről, a városháza történetéről és a hivatali munka részleteiről. A szavazógép működését is elmagyarázó alpolgármester, országgyűlési képviselő ezt követően egy kisebb uzsonnára is meghívta a kis erdélyi vendégeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő