5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaNapfogyatkozás és sámánjárás Patacson

Napfogyatkozás és sámánjárás Patacson

A Patacs – Rácváros egyesület március 20-án, pénteken, a tavasz első napján Napfogyatkozást rendez. A patacsi sámánok már járják az esőtáncot a jó időért. 

A rendezvény helyszíne: a Patacsi Tudásközpont, Pécs Pellérdi út 37. A fogyatkozás Pécsett 09:36 perckor kezdődik. Gyülekezés 09:00-tól. A patacsi sámánok már járják az esőtáncot a jó időért.

A Patacs – Rácváros Egyesület azért szervezi ezt az eseményt, hogy minél több ember figyelje meg a Világegyetem eme csodáját. Az ENSZ és az UNESCO a 2015-ös évet a Fény Nemzetközi Évének nyilvánította. A Fény Évében emlékezünk Einstein általános relativitáselméletének 100., és a kozmikus háttérsugárzás felfedezésének 50. évfordulójára is. A Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) a Fény Éve alprogramjaként meghirdette a Kozmikus Fény Évét. A Patacs – Rácváros Egyesület e rendezvényével is csatlakozik a Fény Éve rendezvénysorozathoz.

A Patacs – Rácváros Egyesület rendszeresen szervezi a patacsi – csillag partikat, azaz a járdacsillagászati bemutatókat, amelyek a legjobb lehetőséget kínálják, hogy közel hozzuk az utca emberét a csillagok világához. A távcsőben látott kép a valódi, és a távcsöves élmény lesz igazán a miénk. Most a központi és az éltető csillagok a Nap lesz a távcsövek célkeresztjében. A távcsövekkel biztonságosan figyelhetjük meg a napfogyatkozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő