Ezt láttad már? Partikarszalagokkal „díszítenek” egy kerítést a pécsi egyetemisták!

Pécs talán legforgalmasabb csomópontja mellett évek óta gyűlik a karszalag. Sokan szemétnek hiszik, de azért van mögöttes tartalma is. Az egyetemisták legnagyobb partiélménye elevenedik meg a Rákóczi úton. 

hirdetés

Több évtizede még lakatoltak a szerelmes egyetemisták a pécsi belvárosban, most pedig már a buli utáni mámorban is találnak némi „romantikát” a fiatalok. Karszalagokat kötögetnek Pécs legforgalmasabb csomópontjánál.

Elég szembetűnő

– Ez az Univ-koleszosok körében terjedt el, akik a bulikból hazafelé nem eldobják, hanem ide kiteszik a karszalagokat – mondta Földesi Petra, a PTE ÁJK HÖT elnöke, aki szintén hallott a szokásról.

Azt nem tudni, ki és miért kezdte el, de a koleszosok rákaptak

A HÖT elnöke hozzátette: nem tudja, hogy milyen sűrűn veszik le, de az biztos, hogy évek alatt egyre több lett a kerítésen, és szépen gyűlnek.

Az, hogy ki és miért kezdte, örök rejtély marad, ahogy az is, hogy mi volt vele a célja. De azért sokan rákaptak a „szalagozásra”.

Van itt minden

Hogy ez az egész súrolja-e a szemetelés fogalmát vagy épp a Pécsett tanuló hallgatók kreativitásáról szól, azt mindenki döntse el maga.

Hirdetés