Képek: így szépül a havihegyi panoráma-sétány

Teljesen megújul a pécsiek egyik kedvenc helye, a tettyei panoráma-sétány, felújítják a hidat, sőt egy új terasz is létesül, ahonnan pazar látvány nyílik városunkra és a Mecsekre.

hirdetés
Uránia Mozi

A sétányra már kikerültek a felújított utcabútorok, lámpák és kukák, valamint a Biokom Nkft. szakemberei pótolták a hiányzó parkolásgátló oszlopokat. A híd is megújul, épül, a korhadt deszkákat már eltávolították, most jöhetnek az új falécek.

A Pécs parkjai megújulnak program keretében kerül sor a tettyei felújításra.

Hamarosan megkezdődnek a parkosítási munkák is a népszerű kirándulóhelyen, őshonos cserjéket és növényeket ültetnek, és szépen ápolt gyep öleli körbe majd a sétányt.

Már nem kell sokáig várni a munkák befejezésére, a környék rendezése várhatóan június végére befejeződik.

Íme néhány kép az aktuális állapotokról:

Ilyen volt a híd…

…és ilyen lesz:

A panorámaterasz területét már kialakították, így a folyamatosan kopó sziklán való mászás helyett biztonságosan gyönyörködhetnek a város és a Mecsek szépségeiben a túrázók, kikapcsolódni vágyók.

Ilyen csodás látvány tárul majd a szem elé:

A sétány már megszépült, sok újdonság is kikerült: új padok, lámpák és hulladéktároló-edények.

A Pécs parkjai megújulnak program keretében évente számos zöldterületet, parkot, és kirándulóhelyet újít meg a Biokom NKft., az önkormányzati képviselők támogatásával. A következő hónapokban a Malomvölgyi parkerdő, a Czinderi park, a Puskin tér és a Mandulás tornapálya szépülhet meg.