Már javában zajlik a belvárosi bicikliút építése

Már javában zajlik a belváros észak–déli tengelyének közlekedésfejlesztési projektje, melynek célja a pécsi kerékpárhálózat bővítése, és a biciklis közlekedés biztonságosabbá tétele. Az új belvárosi kerékpárutat várhatóan 2020 őszén vehetjük birtokba, addig is megmutatjuk, hogy áll most a munka.

A belvárosi bicikliút munkálatai épp a Bajcsy-Zsilinszky úton folynak. Ha minden kész lesz, itt változni fog a forgalmi rend. Egyébként az új kerékpárút majd a Siklósi úti felüljáró melletti vasúti átkelőhelytől indul és az Ipar utca, majd a Nagy Lajos Király útja és a Rákóczi út keresztezésével a Bajcsy Zsilinszky úton át a Kossuth téren végződik.

Mint korábban már megírtuk, a Nagy Lajos király útja és a Rákóczi út között kerékpársávok létesülnek, a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán a Czinderi utca és a Rákóczi út közötti szakaszán a járda térköves burkolatot fog kapni. A Rákóczi úti csomópontban pedig kerékpáros átvezetés készül, melynek végpontja a Kossuth tér délnyugati sarka.

ÍGY ELÉRHETŐVÉ VÁLIK A KOSSUTH TÉRI E-KÖZBRINGÁS KÖLCSÖNZŐ ÁLLOMÁS IS.

A kivitelezés során a labirintkorlát és az Ipar utca között meglévő kerékpárút új aszfaltburkolatot kap, majd a vásárcsarnoki projektben megtervezett körforgalom folytatásaként felújítják az Ipar utca – Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontot.

A fejlesztési beruházás teljes értéke 300 millió forint, a kerékpárút hossza 0,67 kilométer.

Hirdetés