Ezért kell normálisan kirakni a zöldhulladékot!

Olvasói panasz érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint a Jakabhegyi út egyik út menti szakaszán a Dél-Kom hetek óta nem szállítja el a felgyülemlett hulladékot. Utánajártunk a problémának, kiderült, nem a cég mulasztott, az odahordott hulladékkal van a gond. 

Nemrég olvasónk jelezte, a Jakabhegyi úton, az út szélére kihordott, javarészt száraz ágakból és gallyakból álló szeméthalmot már sok hete nem szállították el, holott többször járt arra a Dél-Kom járata. Mint írta, a csontszáraz ágakból álló halom a hőségben pillanatok alatt lángra kaphat. Ráadásul számos lakóépület is van a közvetlen közelében.

Megkeresésünkre a Dél-Kom elmondta, a bejelentést követően, a menetrend szerinti zöldhulladékjárat a helyszínre ment, az előírásoknak megfelelően kihelyezett anyagot elszállította. A többi továbbra is vár a sorsára. Ugyanakkor még törött műanyag szék is volt ott, amit illegális hulladéklerakók felszámolására szervezett különjárat vitt el. 

A probléma abból adódott, hogy a felgyülemlett hulladék nem szabályosan volt elhelyezve, nem volt megfelelő méretre vágva, a Dél-Komtól pedig nem várható el, hogy a szállításra alkalmassá tegyék a nagyobb faágakat, azokat gépekkel darabolják fel, hiszen ez aránytalanul megdrágítaná a munkát.

A képeket olvasónk készítette.