11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAjánljukRendőr- és tűzoltónap a negyedben

Rendőr- és tűzoltónap a negyedben

Április 25-én, pénteken a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendőr- és tűzoltónapot rendez a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarába és E78-as épületébe.

A programok tíz órakor kezdődnek az esemény rövid megnyitójával, majd az ANK Művészeti Iskolája tart majorett bemutatót, ezt követően jön Mancs a „szuperhekus”. Az érdeklődők bevetés közben láthatják a rendőrkutyákat, de egy speciális intézkedéstaktikai bemutató részesei is lehetnek.

A különböző speciális program között szerepel fotókiállítás, fegyverzeti és technikai, valamint tűzoltási bemutató, emellett a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is bárki megtekintheti, de a helyszínelőkkel akár forró nyomok mentén – ujjnyomatvétel, nyom előhívóeszközök – is nyomozhatnak a látogatók.

tűzoltógyakorlat3

A katasztrófavédelmi bemutatók során lesznek játékos feladatok is, az információs sátor pedig segít megválaszolni az érdeklődők kérdéseit.

Az elszántabbak közlekedési tesztlap kitöltésével mérhetik fel képességeiket, a gyerekek szüleik segítségével jelzőtábla puzzle-t állíthatnak össze. Emellett sor kerül a „Közlekedik a család”- közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntő elméleti részére is, amit rendőrmotoros bemutató követ.

A bűnmegelőzési fórum Mindent szabad, ami nem tilos?! kérdéssel kezdődik, mely az általános iskolás korosztállyal kapcsolatos prevenciós tevékenység és az általános biztonságra nevelés témakörét járja végig. A függőség veszélyei is felhívják a figyelmet, ami inkább a középiskolásokat érinti. Emellett vagyonvédelmi tanácsokat is kapnak a résztvevők, arról, hogy miként védekezhetnek a trükkös, besurranós, betöréses lopások ellen.

A nap folyamán lesz még vérnyomásmérés, valamint tanácsadás és felvilágosítás az alapellátás, a pszichológia és a fogászat tárgykörében.

Este hat órakor Tiffán Zsolt ünnepi köszöntőt mond holnap a Rendőr – és Tűzoltónap alkalmából szervezett Elismerési Ünnepségen a Kodály Központban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő