12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiDemjén Ferenc Baranya új díszpolgára

Demjén Ferenc Baranya új díszpolgára

A megyenapi ünnepi közgyűlésen adták át az elismerést a Kossuth-díjas művésznek, aki idestova 30 éve él a baranyai Dióspusztán.

A Bikali Élménybirtokon rendezte megyenapi ünnepi közgyűlését a Baranya Megyei Önkormányzat október 10-én. A hagyományokhoz hűen Őri László elnök és Partos János megyei jegyző adták át a kitüntető címeket – írja az önkormányzat.

Idén a megyei közgyűlés a Baranya Díszpolgára címet adományozta Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, dalszövegírónak. A művész a magyar rockzene egyik legkedveltebb, legtermékenyebb szerzője.

Több nagysikerű film betétdalát szerezte, adta elő.

Közel 30 éve él Baranya megyében Dióspusztán. Jelenléte a település számára kulturális és turisztikai vonzást ad, hozzájárul a baranyai vidék népszerűsítéséhez – olvasható a méltatásban.

Emellett a megye díjazta többek között a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységét, akik a patacsi tűz oltásában vettek részt, valamint Fejes Rózsát, a MancsRanch Állatiskola vezetőjét is. A most elismert baranyai kiválóságokról és munkásságukról ITT lehet részletesebben olvasni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő