12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsKözterület-felügyelő segített a kislánynak

Közterület-felügyelő segített a kislánynak

Több mint tíz éve dolgozik már a közterület-felügyeletnél az a munkatárs, aki a közelmúltban elsősegélyben részesített az utcán egy kislányt, a mentők kiérkezéséig vigyázott az eszméletét vesztő gyermekre.

A Pécsi Közterület-felügyelet két munkatársa március 9-én, szombaton teljesített szolgálatot a belvárosban, amikor a Konzum áruháznál lévő buszmegállóban észrevették, hogy egy kislány rosszul lett. Sebestyén Ferenc kollégájával odasietett és rögvest segített a gyermeknek.

– Azt vettük észre szolgálatteljesítés közben, hogy a kislány elájult – idézte fel lapunknak Sebestyén Ferenc közterület-felügyelő a történteket. – Azonnal stabil oldalfekvésbe helyeztem és ellenőriztem a pulzusát, ami elég gyenge volt, olykor kihagyott.

Sebestyén nem habozott, rögvest hívta a diszpécserszolgálatot, onnan pedig a mentőkhöz kapcsolták, így ő hívta ki a helyszínre az egészségügyi segítséget.

– Amikor a kislány kicsit magához tért, folyamatosan kérdezgettem tőle, hogy mit érez, hogy van – emlékezett vissza. – Rázta a hideg, láthatóan nagyon rosszul érezte magát. Amíg én rá figyeltem, folyamatos kapcsolatban voltam a diszpécserrel, a kollégám pedig közben felvette a kislánnyal lévő rokonok adatait, a gyerek a nagymamájával és a nagynénjével volt ott a buszmegállóban.

Miután a mentők kiérkeztek, még jó negyedórán át vizsgálták a lányt, mielőtt a gyermekklinikára szállították volna. Sebestyén Ferenc elmondta a PécsMának, hogy azóta nem tud semmit arról, mi lett a gyermekkel, de reméli, hogy rendben van.

– Most már több mint tíz éve dolgozom a közterület-felügyeletnél, ahol nekünk természetesen elsősegélyvizsgát is tennünk kell, ez elengedhetetlen az utcai szolgálatteljesítéshez – mondta el Sebestyén. – Az utóbbi években sokszor fordult már elő hasonló helyzet velem és a kollégáimmal is, rengetegszer segítettünk bajbajutott polgároknak, arra is számos példa volt már a múltban, hogy mi hívtunk mentőt egy-egy egészségügyi vészhelyzetben. Éppen ezért nem is kerítenék ennek olyan nagy feneket, hiszen végeredményben ez a dolgunk, ez a munkánk. Segíteni a lakosságnak.

Képünk illusztráció

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő